MRP Sushi Saba, ontworpen door Taji de Chef
De MRP Sushi Saba is speciaal ontworpen voor de PROVADA 2022 door Masayuki Tajima, de Japanse Sushi Chef "Taji". Taji ]heeft een gemakkelijk te bereiden sushi voor u gemaakt. So let’s try and have fun!
De sushi bestaat uit gerookte makreel met cashewnoten, wasabi sojasaus en is versierd met tobiko. Kies voor een sushi met vette vissoorten zoals makreel, dan bent u verzekerd van een gezonde portie omega 3 visvetten. Voor een succesvolle MRP Sushi Saba, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
1. Gerookte Makreel
13-15g/stuk, gebruik alleen gerookte makreel. Vaak is het te koop in vlokvorm (zonder graat en huid), of koop een hele makreel in de supermarkt. Het is aanbevolen om de huid er af te halen en de graat te verwijderen. Vermijd het bruine gedeelte van de makreel en gebruik alleen het lichter gekleurde deel van de vis.
2. Mayo
Is alleen voor het accent en het versterken van de smaak, dus u heeft niet veel nodig. Ongeveer 3-5% van het volume.
3. Cashewnoten
0,75 tot 1 nootje/stukje, hak het het fijn in 4-5 stukjes of 3-5 mm.
4. Wasabi
Wasabi of mierikswortel. Ze kunnen allebei in de supermarkt worden gekocht. Meng het vanaf het begin met de sojasaus. Proef tussendoor zodat het gerecht door de mierikswortel licht heet wordt
5. Sojasaus (shoyu)
Gebruik voor de sushi sojasaus, het liefst de donkere variant. Deze ziet u het meest in de supermarkt. Vermijd Chinese sojasaus of Indonesische ketjap.
6. Topping
Als topping wordt kaviaar gebruikt die op smaak is gebracht met wasabi en groente en daarna wordt bestrooid met dungesneden ui.
Hoe maak je de MRP Sushi Saba?
Meng de mayo met de gerookte makreel tot het gelijkmatig verdeeld is.
Vorm met de hand een ovale vorm (ongeveer 4-5 cm lang).
Meng vervolgens met de noten. Het is het beste om vlak voor het eten te mengen, zodat u de knapperigheid voelt.
Giet er een beetje wasabi sojasaus over.
Gebruik de topping als extra versiering, nu is het nog mooier en smakelijker.